Uitlaterette biedt

Professionele begeleiding

Wandelingen van twee uur in het bos of op het strand

Alle weersomstandigheden

Opvangen van uw hond tijdens uw afwezigheid

Individuele wandelingen

Uw hond wordt ongeveer na drie uur weer verzorgd thuis gebracht


Den Haag

De Uitlaterette is actief in het Statenkwartier en omliggende buurten.

Andere diensten

Hondenservice, hondenuitlaatdienst.

▶ Workshops▶ Workshops

Hond Management door Kees van Amersvoort ism Nicoline van Veldhuizen.

Kees: Meestal is het vanwege een gebrek aan kennis en onwetendheid van de mens de oorzaak van het ontstaan van probleemgedrag bij honden. Het doel van de workshop is niet alleen om u de kennis aan te reiken die nodig is om begrip te krijgen voor uw hond’s gedrag, maar ook om op energetisch niveau in balans te komen. Eerst laadt u de batterij weer op, stellen we u in staat de knopen en blokkades uit uw systeem te halen waarop uw hond reageert.

Eenmaal ontspannen dan gaan wij u kennis aan reiken om op een effectieve manier te kunnen samenwerken met uw hond zodat hij u als leider kan en wil aanvaarden. De meeste invloed heeft het non-verbale; houding en energie! Heeft u het spel eenmaal door dan is het slechts een kwestie van oefenen.

Wij maken daarbij gebruik van de spiegelfuncte en maken zowel zichtbaar als voelbaar hoe uw energie en lichaamshouding uw hond beïnvloeden. Het is een kwestie van oefenen, proberen, de fout in gaan en opnieuw proberen. Daartoe heeft u bij ons de mogelijkheid. Doordat er meerdere mensen aanwezig zijn met een dergelijk probleem kunt u elkaar steunen en feed-back geven.

Het doel van deze workshop is om uw kwetsbaarheid in het dagelijks leven kleiner te maken. U zult merken dat de taal van de honden universeler is dan u denkt en heeft te maken met uw (verdrongen) instincten. Door u bewust te maken van die krachten zult u ervaren dat uw leven er op alle terreinen op vooruit gaat.

Kees is trainer en (energetisch) mental coach en laat mensen inzien hoe hun eigen gedrag en energetische uitstraling het gedrag van de omgeving (dieren en mensen) bepaalt. Tijdens deze workshop geeft Kees diverse tips en adviezen hoe daar op een authentieke, zuivere manier mee om te gaan, om te komen tot een natuurlijke, liefdevolle relatie met uw hond.

Nicoline: Op een simpele, hond-vriendelijke en natuurlijke manier probeer ik over te brengen wat u kunt doen om uw hond te begeleiden: De workshop is intensief en heeft persoonlijke insteek. Het verschil met een cursus op een hondenschool is het praktische aspect: De hond met zijn eigenaar in ongecontroleerde situaties (straat, strand of bos) waarbij de toevallige ontmoetingen met anderen (honden, paarden, fietsers, auto’s, rennende kinderen of “vreemd” uitziende passanten, etc) aanleiding vormen dieper in te gaan op wat er gebeurt en waarom uw hond reageert zoals hij doet. U leert wat u kunt doen om effectief op die situaties in te spelen en uw hond ander gedrag aan te leren.