Uitlaterette biedt

Professionele begeleiding

Wandelingen van twee uur in het bos of op het strand

Alle weersomstandigheden

Opvangen van uw hond tijdens uw afwezigheid

Individuele wandelingen

Uw hond wordt ongeveer na drie uur weer verzorgd thuis gebracht


Den Haag

De Uitlaterette is actief in het Statenkwartier en omliggende buurten.

Andere diensten

Hondenservice, hondenuitlaatdienst.

▶ Referenties▶ Referenties

Uitlaterette is run by Nicoline van Veldhuizen.
“We have two very lovely but stubborn male labradors and they love her to death as she challenges them physically and mentally which they enjoy a lot. Furthermore she has an excellent knowledge k9 behavior and is a perfect coach may you have issues with your dog or when your dog has issues with your self. All the best for the Uitlaterette and Nicolien. Perfect dogwalker !”
Mark de Vries

“Een Chihuahua is een gewone hond als je hem de kans geeft”. Met deze woorden liet Nicoline ons achter nadat ze een middagje met ons en onze pittige Wodan had gewerkt. En inderdaad, tegenwoordig draagt hij een stok en loopt daar parmantig mee door het bos, hij staat niet meer voor het raam te keffen en heeft niemand meer gebeten. Wij weten nu wat we moeten doen. Wat een opluchting!

Familie Beekman

Wat ben ik blij met Nicoline! Mijn rescue hond uit Griekenland was zo bang dat hij alleen maar onder de tafel lag en als ik hem  daar onder vandaan probeerde te lokken griste hij het eten uit mijn handen en verdween met de buit direct terug in zijn schuilplaats. Nicoline heeft me laten zien dat er begrip en geduld voor nodig is. Ik heb veel moeten oefenen en Nicoline heeft me daarbij geholpen. Een kalme benadering in hondse taal, eindelijk begrijp ik het en kan nu communiceren met Spritzer. Tegenwoordig ligt hij in zijn mand en verdwijnt alleen nog onder de tafel als ik daar een balletje onder gooi. Dank voor je liefdevolle benadering en geduld Nicoline!

Jessica de Groot

In een woord: Geweldig!

Voor onze hond Frodo hebben we stad en land afgezocht maar geen enkele hondengedragstherapeut of hondentrainer die ons heeft kunnen helpen. We hebben er heel wat over de vloer gehad. Frodo was agressief naar honden en kinderen. Toen hij een buurjongetje in zijn benen had gegrepen waren wij wanhopig, we vertrouwden onze eigen hond niet meer. Een vriend heeft ons aangeraden contact op te nemen met Nicoline en, al hadden wij er weinig vertrouwen in, we zijn blij dat we dat toch gedaan hebben. Nicoline kwam de zelfde avond nog langs en heeft ons in twee uur het vertrouwen in onze hond terug gegeven. Nu wij weten hoe we moeten reageren heeft onze hond de rust en het vertrouwen terug, hij hoeft niet meer te reageren omdat wij nu weten wat daar voor nodig is.

Ben en Marieke Jansen

I contacted Nicoline immediately when I moved to The Hague because our giant chihuahua Charly had several issues. He was aggressive and not relaxed with other dogs and the biggest issue was that he was barking all day. Nicoline helped us to understand Charly’s behaviour and she took him to her place for 4 days to correct his barking issue. When my dog came back he was happy, relaxed and he did not bark anymore. So everyone was happy. We had another dog trainer before, but Nicoline ’s work and results were outstanding. I can highly recommend her to anyone who wants a happy dog, a good educated dog who listens to you and who does not bark all the time. Lesson learned and we are more than happy that our dog is not leading our life anymore. Thank you very much for everything! We still have Charly in her walking groups and our dogs stays overnight at her place if we are traveling or on holiday. Perfect service!!!

Nadine C

Mijn straathondje uit Italie was lastig, naar mij gromde ze en mijn bezoek werd in de kuiten gebeten. Ze heeft vijf weken verbleven in het Martin Gaus instituut en volgens hen liet zij haar ware aard pas zien in week drie. Uiteindelijk heb ik haar terug gekregen met het advies een tuigje over haar neus te laten dragen om haar niet meer aan de riem te laten trekken. Dat tuigje vond ik niet fijn voor mijn hond en na drie weken was ze weer terug bij af, grommen naar mij en het bezoek was niet veilig.

Toen ik Nicoline met mijn hondje bezig zag kreeg ik vertrouwen want ik zag hem ontspannen. Dat wilde ik ook leren! Ik heb Nicoline vaak gebeld met vragen en gelukkig was dat was nooit een probleem. Mijn hond en ik begrijpen elkaar nu, ik weet hoe ik moet reageren en de problemen zijn daarmee van de baan. Inmiddels ben ik gemotiveerd geraakt en volg nu zelf een opleiding tot hondentrainer.

Isabel

Onze Koningspoedel had verlatingsangst en kon nog geen vijf minuten alleen thuis zijn. Bankstel gesloopt, vuilnisbakken overhoop gehaald, kledingkasten geopend en alles over de vloer gegooid, deurposten vernield en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nicoline is twee keer langs geweest en nu kan ik Joep met een gerust hart thuis laten. Dank je zeer!

Hartelijke groet, Nicole Vrolijk

Fijn dat je zo snel kon komen Nicoline! Ik word niet meer over straat gesleurd door mijn Husky en wat helemaal leuk is: Hij komt nu (meestal) bij me als ik hem roep.

D. Boonstra

Mijn ervaring met Uitlaterette van Nicoline is zeer goed, honden zijn haar passie en dat is te merken! Ze behandelt haar uitlaathondjes alsof het haar eigen honden zijn. In de periode dat ik in Den Haag stage liep, was ik op zoek naar een goede uitlaatservice voor Ruby. Na verwijzing ben ik bij Nicoline terecht gekomen en het kennismakingsgesprek gaf mij al een goede indruk.

Ruby mijn Spaanse windhond heeft sinds ik haar heb geadopteerd last van verlatingsangst. Nicoline kon mij het gedrag van Ruby duidelijk verklaren en ze heeft mij direct bruikbare tips meegegeven hoe ik hier beter mee om kan gaan. Verder heeft Ruby een sterk jachtinstinct en dit maakt het moeilijk om haar zomaar los te laten lopen. Hier wist Nicoline heel goed mee om te gaan, ze heeft de vaardigheid en ervaring om honden en hun gedrag te begrijpen. Met haar uitlaathondjes krijgt ze het voor elkaar een stabiele roedel te creëren wat er voor zorgde dat Ruby een rustige en tevreden hond in huis is.

Samen met haar tips heeft Ruby sindsdien geen last meer van verlatingsangst. En wat het allemaal nog leuker maakt, ze deelt haar avonturen van de week met leuke en mooie foto?s op Facebook, fantastisch!

Geke Jocette Winkler

Na lang gezocht te hebben naar een goede uitlaatservice voor onze hond Pax, zijn we uiteindelijk terecht gekomen bij de Uitlaterette van Nicoline. Aangezien Pax een echte buitenhond is wilden we hem niet zomaar met iedereen meegeven die even een rondje park doet waarbij hij langer in de bus zit dan in het bos is. Hij wordt in de ochtend opgehaald en komt ergens in de middag weer doodmoe thuis. De ene keer zijn ze naar het strand geweest, de andere keer naar Clingendael en dan weer naar de bosjes van Poot. Lekker divers dus waardoor het ook interessant blijft voor de honden.

Pax is er een met temperament (Portugese straathond) en heeft dus, ook buiten mij, een consequente leider nodig en dat is bij de Uitlaterette geen probleem. De honden gaan met haar mee op stap en niet andersom.
Wanneer ik Nicolien tegen kom tijdens een wandeling zie ik alleen maar blije honden en Pax is dan zo blij dat we haar tegenkomen samen met zijn vrienden!

Vaak moet ik, als ondernemer, last minute naar een klus en dan is een telefoontje naar Nicolien genoeg. Flexibel, uiterst betrouwbaar en komt afspraken altijd na.
Met andere woorden, een absolute aanrader voor wie het beste voor zijn hond wil.

Rutger de Ruiter

Nicoline has been our dog walker since 2007 and I wouldn’t know what to do without her. She is reliable, kind and very helpful. She always walks our dogs for at least 1,5 to 2 hours, if not more! When it comes to our dogs behavior, she is knowledgable and always is willing to take her time to explain things to us, guide us and support us, even in the weekends. I can truly recommend Nicoline!

Alice Kocourek

Nicoline heeft een zeer goede uitlaatdienst Uitlaterette. Ze heeft de honden goed onder controle. En meer dan dat, ze heeft veel verstand van honden en hun gedrag. Ze heeft me veel goede tips en aanwijzingen gegeven over hoe om te gaan met onze Duitse Herder Storm, inderdaad een “stormachtig” dier! Een aanrader dus.

Kees Van Eendenburg

Nicoline is very motivated and involved with a thorough knowlegde of the nature of dogs. She delivers excellent services. I can warmly recommend her.

Brigitte Kimman

Nicoline heeft me enorm geholpen met het begrijpen en verbeteren van Vicky (Jack kruising) haar gedrag. Vicky is n een vrolijker hondje waar ik met nog meer plezier mee ga wandelen. Ik kan Nicoline zeker aanraden ze heeft praktische en bruikbare tips en geeft je de ruimte om het te begrijpen en geleidelijk op te pakken.

Lenneke van Mameren

Having just moved to Den Haag, we were so delighted you could take our Buzz within a short notice as you were fully booked! Thank you again for your assistance and your great knowledge in dog psychology for teaching our puppy his best behaviour. Your advice helps us a lot how to deal and understand Buzz. We trusted you and we were right to do so. All the best.

Mr. & Mrs Sayer

Mijn (werk)hond wandelt sinds 2010 bij Nicoline. Het grootste verschil met mijn vorige uitlaatdienst? Niet ‘alleen maar’ lopen: Mijn hond is het type wat haar eigen plan trekt. Nicoline heeft haar erbij weten te betrekken, ze is nu echt onderdeel van de Uitlaterette roedel. Nicolines houdt goed in de gaten waard de honden mee bezig zijn en heeft ze goed onder controle. Bovendien zijn haar adviezen aan mij als eigenaar meer dan bruikbaar gebleken.

Bij het wisselen van uitlaatdiensten was het even wennen maar mijn hond was super snel gewend bij Nicoline, sneller dan ik; voor Nicoline is de klant namelijk in de eerste plaats de hond en dan pas de eigenaar. Dat betekent dus dat er heerlijk lang met je hond gelopen wordt, maar ook dat als je hond zich “raar” gedraagt (trekken aan de riem of asociaal gedrag naar andere honden), Nicoline ermee aan de slag gaat en jou, ook ongevraagd, zal adviseren hoe en wat. Dat was voor mij even wennen, maar dan: Uitlaterette? De uitlaatdienst met een +je meer!

Yvon van Gent-Snelder

In de trainingen en workshops die Nicoline geeft voor hond en baasje leert ze om ongewenst gedrag van je hond af te leren en gewenst gedrag aan te leren. Ik heb met haar gewerkt, en de resultaten zijn uitmuntend! Zeer aan te bevelen!

Kees van Eendenburg

Leuk om met Nicoline samen te werken!

Kees van Amersvoort

A neighbors perspective: My neighbor ‘the Dog Lady’

I have been Nicoline van Veldhuizen’s neighbor for several years. She caught my attention a while back after returning from doing volunteer work in South America where she and others had cared for dogs who had become feral. These volunteers had seen to it that the dogs were spayed and neutered and given other necessary medical treatments. From one of her trips she brought back two dogs with her, one of whom, Fiesta, is still her loyal companion.

In the past she had done volunteer work for many years through different animal welfare services but at one point Nicoline started a dog walking/caring service. At first we neighbors were a little disgruntled by the commotion caused by her clients dropping off and picking up their canines, as well as the noise they made once inside Nicoline’s flat upon re-connecting with their other canine friends. After several of us complained about the noise, Nicoline promptly took it upon herself to train them à la Dog Whisperer style to not bark loudly and also not to become wildly excited indoors.

As her business took off it was fun to see Nicoline leave her home with her charges to her big white van, often with a large mug of steaming coffee in her hand, to take the dogs for their long walk. One chilly autumn afternoon I encountered her on the beach with 12 dogs, all of them trotting behind her in an arc along the hard-packed sand.

Now that I have come to know Nicoline a little, I have learned that she not only has an immense fondness and respect for dogs but is very intuitive about them and feels how they may best be treated. She has long observed how sensitive dogs are to the energy around them. We have spoken how there now appear to be many so-called ‘unmanageable’ dogs; often because their owners are themselves stressed and living hectic lives. Nicoline has provided several unbalanced, restless dogs with a training that means that they are more comfortable with themselves and that they may also interact happily with their human companions.

Humans and canines have lived together since time immemorial; dogs provide us with so much: affection, loyalty, companionship, humor – the benefits of their being with us are numerous. Nicoline wants to contribute to the relationship between dogs and humans continuing in such a way that both dogs and humans are happy and enjoying each other in the best possible manner.

(The dog has been esteemed and loved by all the people on earth and he has deserved this affection for he renders services that have made him man’s best friend.

(Alfred Barbou)