Uitlaterette biedt

Professionele begeleiding

Wandelingen van twee uur in het bos of op het strand

Alle weersomstandigheden

Opvangen van uw hond tijdens uw afwezigheid

Individuele wandelingen

Uw hond wordt ongeveer na drie uur weer verzorgd thuis gebracht


Den Haag

De Uitlaterette is actief in:
- Archipelbuurt
- Bloemenbuurt
- Bohemen
- Bomenbuurt
- Daldeck
- Duinoord
- Geuzenkwartier
- Kijkduin
- Loosduinen
- Scheveningen
- Segbroek
- Statenkwartier
- Vogelwijk
- Vruchtenbuurt
- Zeeheldenkwartier
- Zorgvliet
- Benoordenhout

Neemt u even contact
met mij op als u in een aangrenzende buurt
woont en uw wijk er
niet tussen staat.


Andere diensten

Hondenschool, honden-fluisteraar, workshops, gedragstherapie en gedragsadvies voor honden.

▶ Hondengedragstherapie▶ Hondengedragstherapie

Deze service is komen te vervallen!

Probleemgedrag bij honden: Hondengedragstherapie wordt gegeven door Nicoline van Veldhuizen – Hondenfluisteraar
Gedragsproblemen kunnen zich voor doen gedurende het hele leven van uw hond en is niet voorbehouden aan asiel- of herplaatsingshonden.
Honden redeneren niet als mensen maar nemen de rol aan die u ze laat. Dieren leven in het nu, denken in vooruitgang, altijd. Van deze wetenschap ben ik doordrongen en het is de lijn waarlangs ik werk.
Ik reik u de kennis aan die nodig is om effectief met uw hond te communiceren op een natuurlijke manier, zodat hij u als begeleider kan en wil aanvaarden. Ik leg uit hoe een hond leert en wanneer juist niet, op welk gedrag (houding en stress signalen) u alert moet zijn en hoe u effectief kan corrigeren.

Ongewenst gedrag zoals: Trekken aan de lijn, onzindelijkheid, ongehoorzaamheid, slopen van het meubilair, verlatingsangst, overmatige stress, angst, agressie etc etc 

Misschien bent u zich er niet van bewust maar als uw hond u op de zenuwen werkt dan is er iets in de verhouding tussen u en uw hond wat niet klopt. Misschien heeft uw hond een genetische aanleg voor jagen of waken en is er geen uitlaatklep voor deze natuurlijke behoefte. Of geeft u uw hond de verkeerde liefde, de verkeerde aandacht … allemaal redenen voor uw hond om bepaald (ongewenst) gedrag te ontwikkelen en versterken.

Vooraf bespreek ik met u wat uw klachten en wensen zijn. Door te kijken naar uw hond in relatie tot u, de rol die hij thuis speelt, uw gewoontes en zijn gedrag aan de lijn krijg ik een goede indruk van waar de schoen wringt. Ik maak een inschatting van wat ik denk dat haalbaar is voor u en uw hond en bedenk een passende therapie. Eén enkele sessie kan voldoende zijn.

Intern verblijf
Als u zelf geen tijd heeft om met uw hond te trainen dan kan ik kan uw hond in huis nemen. Hij krijgt een intensieve training en gaat mee voor de dagelijkse lange wandeling met de roedel. Door de reactie van mijn roedel op uw hond en vice versa worden zaken als sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en aanpassingsvermogen van uw hond mij in versneld tempo zichtbaar. Aan het einde van zijn interne periode breng ik de hond thuis, leg de gedragstherapie aan u uit en laat zien wat u moet doen om het aangeleerde in stand te houden.

Een hond heb je voor je plezier! Samen zijn en de natuur in. Nieuwe plekken ontdekken, ruiken, voelen en zien… in mijn ogen is dát rijkdom!

Workshops in Den-Haag
Ik geef ook regelmatig workshops om hondenbezitters te ondersteunen bij de omgang met hun hond. Op een simpele, hondvriendelijke en natuurlijke manier leer ik u wat u moet doen om uw hond te begeleiden: De workshop is intensief en heeft persoonlijke insteek. Het verschil met een cursus op een hondenschool is het praktische aspect: De hond met zijn eigenaar in ongecontroleerde situaties (straat, strand of bos) waarbij de toevallige ontmoetingen met anderen (honden, paarden, fietsers of rennende kinderen, “vreemd” uitziende passanten, etc) aanleiding vormen dieper in te gaan op wat er gebeurt en waarom uw hond reageert zoals hij doet. U leert wat u kunt doen om effectief op die situaties in te spelen en uw hond ander gedrag aan te leren.

 

De garantie van verandering                                                                                                                                                                                

Zoals het een goed opvoedingscentrum betaamt is er binnen de Uitlaterette een rangorde van prioriteiten. Bovenaan staat de hond, kort gevolgd door veel liefde en aandacht met een ontspannen sfeer. Deze positieve leef en opvoedmethodiek wordt door Nicoline gebruikt om een helder inzicht te verkrijgen in elke hond en zijn of haar gedrag.Daar waar de hond zich soms geen raad weet met een bepaalde situatie, is Nicoline met haar roedel aanwezig om dit gedrag te begrijpen en de hond weer de juiste richting op te sturen. De richting van positiviteit. Met een brede kennis en een scherpe blik weet ze veelal snel de kern van het probleem te vinden, waarna samen, op speelse wijze, de weg naar een tevreden hond weer gevonden wordt.Deze transparante aanpak zorgt ervoor dat baasjes en honden weer vrolijk samen verder kunnen.

Bjorn Barnas

 

Zie eventueel menu-optie Workshops voor meer informatie.

* Door uw dierenarts moet zijn vastgesteld dat er geen lichamelijke of hormonale afwijking of ziekte een rol spelen.